måndag 28 februari 2011

Finbesök från Sverige!

Ingrid leker med vattenflaskor
(foto Lennart)
Under veckan som gått har vi haft välkommet besök av farmor Gerd och farfar Lennart. Vi hade en väldigt trevlig vecka, även om vädret var lite väl omväxlande! Som tur väl så kom det lite sol också. Alice och Ingrid har lekt och lekt och lekt med sina farföräldrar, och vi har fått visa upp lite av sevärdheterna på Malta.
Ingrid visar farfar sin bitring
Alice och farmor utanför vårt hus


Utsikt från Vallettas stadsmur
Alice och farfar i "White Shadow"

Ingrids gung-premiär!

Fin fontän i sagostaden Valletta
Alice gungar högt (foto: Lennart)



Alice och Gerd ser på enorma vågor (foto Lennart)

lördag 19 februari 2011

Ingrid 6 månader

Tänk att vår lilla solstråle Ingrid är ett halvår gammal idag! Ingrid är en väldigt gladlynt bebis, som nu kan säga "Ma-ma!" och ibland "Pa-pa!" Hon formar läpparna och liksom spänner dem när hon ska säga sina två ord. Det händer mycket nu: Ingrid har börjat sitta i sin nya barnstol, och kan nästan sitta själv på golvet. Hon äter lite gröt på kvällen, men lever fortfarande mestadels på mammas mjölk. Vi har testat lite kokade grönsaker av olika slag, men dem har hon omedelbart kräkts upp! Gröten verkar dock slinka ned utan problem, en sjättedels portion. Det märks att hon förstår när man pratar med just henne, och hon vänder sig om när man säger hennes namn. Igår bytte vi till sittvagn, vilket hon verkar mycket nöjd med.

Regn à la biltvätt


Igår när Ingrid och mamma Sara gick för att hämta Alice på förskolan så regn-stormade det. Det kändes som att gå igenom en biltvätt. Ibland kom vindstötar så att barnvagnen nästan slets ur händerna! När mamma Saras jeans var helt dyblöta började de löddra på ett ganska kul sätt (vi misstänker att vår tvättmaskin inte riktigt sköljer ur tvättmedlet).

De verkar inte ha något system för att leda bort vatten här på Malta, så beroende på lutningen blev alla gator antingen forsar eller sjöar. Det var ingen idé att försöka undvika vatten i stövlarna så Alice hoppade glatt så det stänkte åt alla håll. Det var bara vi ute, för på så fort det började regna försvann alla andra på nolltid. Det var bara de gula bussarna kvar med sina svarta avgasmoln.

När vi kom hem fick vi byta alla kläder och värma oss med att baka sockerkaka med honung i. Gott!

söndag 13 februari 2011

Februarisöndag

Idag söndag har vi haft den soligaste och varmaste dagen sedan vi kom hit. Vi åkte på utflykt till sandstranden "Golden Bay" som ligger på andra sidan ön. (Visste ni förresten att Malta bara har en sjundedel av Gotlands yta?! Det är ju sååå litet)

Det var helt underbart väder idag, så Alice badade fötterna i havet och byggde sandslott. Hennes lekkompis Lea ramlade i så hon fick till slut gå utan kläder! Det var en del folk på stranden, men ingen badade (brrrrrr - bara 18 grader i havet!!) och alla malteser hade vinterkläder. Eftersom det onekligen är väldigt varmt så gör de olika kompromisser för att se vintriga ut ändå. På lekplatsen har vi till exempel sett de vinnande kombinationerna "tjock täckjacka ihop med sandaler" och "shorts matchat med yllemössa med öronlappar". Är det vinter så är det!  :-)


En veckas semester

Alice framför hibiskusar
Ingrid som precis lärt sig sitta i barnstol
Alice och Ingrid med föräldrar hade en härlig vecka på Kanarieöarna tillsammans med Estrid och Axel och deras föräldrar. Det var ganska blåsigt, men ändå väldigt skönt med semester! Alice och Estrid lekte jättemycket ihop, åt glass, hälsade på Bamse, Skalman och Lille Skutt, badade litegrann och åt ännu mera glass. Ingrid och Axel som är nästan lika gamla lekte kanske inte så mycket men gillade att ligga på samma filt och se på varandra iallafall!

Axel är väldigt lik sin far!

Ingrid njuter i solen vid palmerna

Sangria som belöning efter en lång
promenad över bergen till nästa strand

Uffe och tjejerna


Rum på tionde våningen med härlig havsutsikt

Fin utsikt

På utflykt till närliggande fiskebyn Puerto de Mogane

Alice vägrade att ha på sig något annat än klänning och halsband

Framför alla båtarna i Puerto de Mogane

Estrid med glass

Axel fick ingen glass, men väl smaskig gröt...

Uffe som är duktig fotograf lånar Saras kamera

Alice in action på scenen

Uffe och Karin i solen

Ingrid övar på att forma munnen till "ma-ma"!

Alice, snart 3 år gammal

Pappa David med döttrar i skymningsljus

Mamma Sara och Alice busar på uteplatsen

På besök i kallt Sverige

Nu är vi tillbaka på Malta igen efter två veckor utanför ön. Först åkte Alice, Ingrid och mamma Sara ensamma till Sverige när David var i London på mässa. Vi var lite nervösa inför flygresan, men allt gick bra. Ryanair bistod till vår stora förvåning med väskbärarhjälp och allt möjligt!
Alice matar fåglarna i snötäckt Trosa
I Sverige mötte farfar Lennart och iskyla.
Trosa i vacker vinterskrud

Ingrid njuter av svenska produkter!

Efter att David anslutit åkte vi en vecka på semester till Kanarieöarna - vilket var bestämt sedan länge innan - annars undrar man ju varför man ska åka dit när man bor på nästan lika varma Malta...