torsdag 21 april 2011

Ingrid kryper!

Nu har Ingrid blivit 8 månader gammal och firar med att plötsligt kunna krypa! Hon har övat länge genom att stå på alla fyra och gunga fram och tillbaka. Hon har fått sin tredje tand och håller på att få nummer fyra, båda i överkäken. Hon har dessutom chockat sina föräldrar med att ställa sig upp i barnsängen, med ett fast grepp om spjälorna.

Alice har gjort stora framsteg vad gäller engelskan; nu hälsar hon stolt "Good morning!" till de vi brukar hälsa på på väg till förskolan och kan både räkna till 10 och säga färgerna. 

Annars njuter vi av påsklov här på Malta, och väntar på besök av Stor-Alice och Ella med pappa Lars och mamma Lina. Vi är lite förkylda allihop men hoppas på snar bättring...

tisdag 19 april 2011

Beach 2011 - Marie, Karin och lille Axel på besök

Alice värmer upp inför badsäsongen
Vi hade glädjen att få besök av Marie, Karin och Karins son Axel under några aprildagar då vädret visade sig från sin bästa sida. Vi åt mycket gott, promenerade och firade Marie som fyllde år. Ingrid och Axel busade en del tillsammans och Alice busade med sin rumskompis Marie!

Svettig lunch på Terrazza, St Julian

Coola kompisar i vagnar

Turkos klänning och turkost Medelhav

Grattis Marie!

Härliga promenader i solen

Välförtjänt fika efter "heavy shopping"

Axel och Ingrid på golvet

Karin på lunch

lördag 9 april 2011

Alice och kompisen Emelie

Alice och kompisen Emelie gillar att leka på lekplatsen. Favoritleken "Mamma, pappa, barn" har utvecklats till "Mamma, mamma, barn" eftersom papparollen var så tråkig (pappor får inte köra dockvagn). Dessutom har "Regnleken" tillkommit, då man skriker att det regnar och måste ta skydd någonstans för att inte bli blöt.

På väg till förskolan med likadana Kånkenryggsäckar

Ingrid kan klappa händerna!

Imorse vaknade jag med en känsla av att vara iakttagen. Det var Ingrid som satt fint precis brevid mitt huvud och tittade mig rakt i ögonen. När hon såg att jag hade vaknat så skrattade hon och klappade händerna!

(bildbevis kommer!)

Alice tänker mycket på olika saker (följande är nog mest intressant för Alice föräldrar - den här bloggen blir ju lite som en dagbok också...)
Häromdagen gick vi förbi en skoaffär med enbart skor med skyhöga stilettklackar med mycket bling och glitter.
Alice: "Mamma, såna fina skulle du ha!"
Sara: "Ja, men jag kan inte gå i såna skor, jag skulle ramla och bryta benen av mig!"
Alice: "Ja, det är nog bara pappor som kan ha såna." 

David och Alice pratade om att det snart var helg:
David: "Imorgon är det lördag och då är det helg!"
Alice: "JA! Då är ju du pappaledig!"

onsdag 6 april 2011

Ingrid på söndagslunch

På söndagarna går malteserna man ur huse och äter lunch på restaurang med familjen. Vi lyckades få bord på populära restaurangen "Mamma Mia", som ligger fint vid vattnet och serverar rustik italiensk mat. Ingrid stortrivdes och fick stora leenden av alla i sin omgivning!

Favoritbilder från södra Sicilien

När vi slutligen hade kommit fram till färjeläget igen var vi väldigt lättade, med tanke på hur vilse vi var innan. Det var en snäll farbror som pratade som Gudfadern som körde före i ett moln av rök och visade oss vägen tillbaka. Tack för det.
Innan vi klev på färjan igen så promenerade vi lite på stranden och njöt av skymningsljuset. Så vackert!



Tandborstning!

Oj vad Ingrid blir stor. Nu har vi börjat borsta hennes två tänder också när Alice borstar sina med prinsesstandborsten. Ingrid vill helst borsta själv! Hon har blivit riktigt snabb på att åla sig fram nu, och sitter stabilt. Det verkar som om hon förstår vissa ord, som Vinka! och Puss!

Fint Frasbesök

Vi har haft turen att få besök av familjen Fras. Först kom pappaledige Mattias med Olle på tisdagen, sen kom mamma Veronica på torsdagen. Malta visade sin soliga sida, så Mattias och David badade och vi andra fick ganska mycket sol på näsorna. Alice och Olle lekte massvis ihop, och Ingrid var mycket nöjd att ha ett barn till att titta på! Mattias har berättat att när de kommit hem så frågade Olle efter "Alli" varje morgon när han vaknade, så jag tror att de hade roligt ihop.
Alice och Olle kvälls-softar tillsammans i soffan
Olle på strandpromenaden

Lunch på Mint, supergod jordgubbsshake

Ja, det är tufft att vara föräldraledig...

Ingrid mycket glad över sällskap!

Äntligen kom mamma också till Malta

Tittut i vagnen Olle!
Mattias kollade segelbåtar från balkongen

Officiell invigning av våra balkongmöbler

Alice njuter av Mattias specialgröt, mums!