onsdag 28 september 2011

Välkommen tillbaka!

Häromdagen var jag och betalade Alice terminsavgift på förskolan. Man betalar med check (!) eller kontanter, nymodigheter som internetbanker och sånt existerar inte här. Så här fint hade de dekorerat ytterdörren!
Alice längtar efter att börja förskolan igen. Den har ju varit stängd hela september, så nu börjar det bli dags. Alice har blivit uppflyttad till Miss Helens klass, där man har katederundervisning, skriver bokstäver och siffror på raka rader och får "homework". Ska bli intressant att se hur Alice gillar detta!

fredag 23 september 2011

På jakt i Milano

Vi är på långhelg i Milano och hälsar på familjen Fröberg-Rocca. Alla jagar vi olika saker; Sara letar handväskor, David vill ha skor, Alice suktar underbar italiensk glass och Ingrid fokuserar på att jaga alla duvor hon ser!

tisdag 20 september 2011

Kanske finaste bilden på Alice?

Jag älskar den här bilden på Alice, som jag lyckades knäppa i somras när tjejerna och jag var och hälsade på Juha och Anna på Gotland. Annas föräldrars sommarhus är från 1700-talet och helt fantastiskt fint, fullt av vackra saker. Juha stekte pannkakor till oss och vi fick supergod lokal äppelmust. Sen åkte vi hem till När igen - och då åkte vi inte alls lika fel som på vägen dit!

fredag 16 september 2011

Och det femte ordet blev...

... MIMMI!
Var kom det ifrån?? Plötsligt säger Ingrid "Mimmi" väldigt tydligt lite då och då. Vi har vissa teorier om att det är en förkortning av "Min Min". Annars så tycker vi att hon säger även Alice, Nej och Bada. Alla mycket användbara ord!
Ingrid och farmor på pannkaksstället

torsdag 15 september 2011

Födelsedagsfirande

Farfar fyller år idag, och firas med chokladtårta och presenter på Malta. Hurra!

fredag 9 september 2011

Fina Casa Talia i Modica, Sicilien

Vi bor på det vackraste bed&breakfast vi nånsin sett, Casa Talia i Modica i södra Sicilien. Ingrid leker med sonen i huset!

tisdag 6 september 2011

Jätteträd i vilda varma Palermo

Vi är på semester hela familjen denna vecka. I söndags tog vi färjan från Malta hit till Sicilien. Här är mycket varmt, men väldigt spännande!
Idag har vi varit i Botaniska trädgården i Palermo och sett jätteträd (fikusar!) och söta sköldpaddor i en fin näckrosdamm.

lördag 3 september 2011

Vår fina sommarflicka

På vägen hem från Gotland till Malta så stannade vi en natt hos Gerd och Lennart. Vi njöt av det vackra sensommarvädret och tittade på timmerhuset som Lennart bygger av material från släktens gamla Bagarstuga i Västerbotten. Lennart knäppte den här fina bilden som jag bara måste visa!


fredag 2 september 2011

Vad blir det femte ordet?

Ingrid går nu omkring ganska obehindrat, fast ramlar en hel del. Hon är mycket nöjd själv med att hon kan gå, det syns verkligen! Hon pratar hela tiden. Vokabulären består av fyra ord som kan kombineras och uttalas på många olika sätt; Mamma, Pappa, Titta! och Där!

Frågan är nu bara - vad blir det femte ordet? Bubblare är: Alice (som vi tycker att hon har sagt några gånger), Nej eller Tack.

På söndag åker vi till Sicilien för en veckas semester tillsammans! Härligt.

Älskade Ingrid som preppytös, glad som alltid