torsdag 27 oktober 2011

Rebellen Alice

Rebellen Alice i dagens solsken
Idag tog Alice förskolefröken Miss Helene mig åt sidan för att tala med mig om Alice. Hon var mycket bekymrad över att Alice inte följde instruktionerna och ritade med de korrekta färgerna i sin målarbok. Jag förstod att det förväntades av mig att jag skulle förstå allvaret i denna förseelse och försökte lägga pannan i bekymrade veck. Inombords skrattade jag dock högt och tänkte att "Det är min tjej det! Dumma regler är till för att brytas!" Inte visste jag att jag hade närt en rebell vid min barm! :-)

lördag 22 oktober 2011

Kusin Vera

Vi har finbesök av kusin Vera med föräldrar Jenny och Petter. Igår hade vi underbart solväder, men idag fick vi uppleva regn och rusk för ovanlighetens skull.
Vi passade på att turista i fina medeltidsstaden Mdina, som grundades av Maltariddarna. Där fascinerades vi av dödskallemosaiken i katedralen och åt god pasta på Xara Palace (http://www.xarapalace.com.mt/).

Titta vilken fin bild Petter tog på Vera, som är 20 månader gammal nu, ihop med storkusinen Alice!

Här står det mer om Mdina:
http://www.holiday-malta.com/resort/malta/village/mdina/index.html

torsdag 20 oktober 2011

Lekplatsbus

Idag var första gången både lilla Ellen och Ingrid lekte på lekplatsen! Ellen är Alice kompis Emelies lillasyster, 6 månader gammal. På bilden ser ni även mamma Sara S.

Kors vad det vimlar av segel idag

onsdag 19 oktober 2011

Midsommarhelgen

På midsommarsöndagen åkte vi till fina Ljugarn och lunchade på Strandcafét. Det var sånt underbart ljus över havet - bilderna från stranden ser nästan overkliga ut tycker jag!

Patrik hjälpte till att såga ner en massa grenar på lönnen som skuggade uteplatsen, toppenbra! Sen fick vi två fantastiska stranddagar också ihop med familjen Fras-Gunnarsson, härligt. Stranden som ligger närmast oss heter Hertha och har vit sand och liten glasskiosk.














Härliga midsommar 2011

Å vad härligt att få fira midsommar i När för första gången! Vi bjöd in familjerna Fras, Gunnarsson-Fras och Carlbäck-Schildauer för att fira med oss. Vilken underbar helg vi hade! Det enda tråkiga var att David var tvungen att åka hem till Malta redan på lördagen. Å andra sidan fick jag och flickorna njuta av familjen Gunnarsson-Fras sällskap i ett par dagar till istället.

Veronica och Mattias poserar med kaffe i högsta hugg
Jack och John myser ihop

Nils ligger i mammas mage!

Fina Lisa framför populära gungan som Mattias klättrade upp med

Herr och Fru Gunnarsson-Fras



Bus-Ingrid

Vi såg folkdans, fikade och dansade runt stången vid Lau kyrka
Barnen dansade runt stången för fulla muggar
Susanne testar en mugg gotländsk "dricku"
Alla bidrog till underbar midsommarlunch
Härligt nog sken solen så vi kunde sitta ute

Systrarna Björk på trappan

Alice klättrar i äppelträdet


Bordet flyttades till kvällssolen (och myggen!!)

Lisa och John fixade smarrig grillmiddag

Innan midsommar - Brantstugan

Nu börjar mitt tillbakablickande på den härliga sommaren 2011! Precis innan midsommar lämnade vi Malta och åkte till Skavsta, där vi blev hämtade av farfar Lennart. Vi passade på att plocka jordgubbar, spela frisbee och busa med farmor och farfar innan vi åkte färjan över till Gotland.



En lycklig stund

Idag var Alice med kompisen Emelie på simskola med privatläraren Miroslav. Han är jättestor och ser ut som en boxare men är lugn, varm och pedagogisk.
När tjejerna hade sin undervisning så passade Ingrid och jag på att bada ihop. Ingrid älskar verkligen att bada! Hon stod glädjestrålande på kanten och väntade på att kasta sig ner till mig. Jag kände en varm våg av poolvatten och lycka skölja över mig när hon hoppade.