tisdag 29 november 2011

Julstök på Malta

Alla mycket engagerade i pepparkaksbaket! Sara S knäppte bilden
Idag har vi bakat pepparkakor så att mjölet yrde i hela lägenheten. Alice, Ingrid, Emelie, Ellen och Edward kavlade och smaskade deg. Magdalenas mamma hade med sig sin goda pepparkaksdeg då hon var på besök i helgen, så vi hade the real thing. Dessutom bjöds vi på supergoda lussekatter, mums!
Det kändes mycket bra att vara inne och pyssla just idag eftersom det har åskat, blåst stormvindar och ösregnat på ön hela dagen. Ingrid och jag var helt genomblöta när vi kom hem efter att ha lämnat Alice på Nikki's, så vi var mycket tacksamma över att snälla Anna A hämtade Alice också då hon hämtade Lynn med bilen.

Fler Frasbesökbilder






Novemberbesök av Veronica och Nils

Veronica och Nils kom och hälsade på oss några ovanligt soliga och varma dagar i november. Det kändes väldigt lyxigt att få vara mammalediga tillsammans i solen. Här kommer lite bilder från Veronicas kamera!
Ah! Pekfingret inte i munnen!
Veronica och Ingrid (med bus i blick)

Antagligen världens sötaste Nils

Alice poserar vid havet

Finlunch på härliga Palazzo Parisio
Ingrid arrangerade om lekstugans möbler
Glada efter god middag på terrassen på Chophouse
(barnen sover i barnvagnar brevid!)

onsdag 23 november 2011

söndag 20 november 2011

På julmarknad

Vi är på julmarknad i Palazzo Parisio. Marknaden är för att samla in pengar för omhändertagna hundar och katter, så det är djur överallt. Hade varit jättekul om det inte var för att Alice är hundrädd och hundälskaren Ingrid sover...

Det är 19 grader varmt och strålande sol, lite udda för att vara julmarknad! :-)

torsdag 17 november 2011

Taktkänsla och dagens chock

Ingrid verkar ha en stark taktkänsla. Ända sedan hon var väldigt liten har hon rört sig i takt med musiken och gillar att dansa. Se på den lilla foten efter 12 sekunder i filmklippet här!



I morse så chockade Ingrid David och mig. Tillsammans med Alice höll vi på att räkna lamporna i taket på engelska och på alla språk vi kunde. När Alice sa "one, two..." på engelska så hörde vi plötsligt Ingrid säga något som lät misstänkt likt "triii"! Vi kunde inte tro att det var sant så vi testade flera gånger, och varje gång så sa Ingrid "triii" klart och tydligt. Det kändes lite småchockerande och fascinerande på samma gång! Det var inte helt väntat att hon skulle komma med ett engelskt räkneord efter att ha lärt sig sina fem första svenska ord...

Om träd

När vi gick till förskolan häromdagen såg vi några buttra, konstant cigarettrökande farbröder i oranga kläder som med hjälp av en skylift nogsamt sågade ned alla smågrenar på träden som är planterade längs strandpromenaden. Träden såg spöklikt svarta och nakna ut när de var klara.

Alice frågade mig varför de gjorde på detta viset. Jag kom på att jag inte riktigt visste, men sa att min teori var att de nog gjorde detta för att träden inte skulle bli för stora. Alice var tyst ett tag och sa sen att det nog var för att träden inte skulle tappa alla löven på vägen så att bilarna skulle ramla. Mycket smart teori tycker jag!

I helgen var Alice på Alice G's kalas som var på ett roligt lekland. Jag passade på att fånga Alice på bild i finklänningen innan hon gick iväg tillsammans med kompisen Emelie. Ingrid fick också vara med på bild. Våra fina, fina, tjejer.






måndag 14 november 2011

Emelies 4-årskalas i oktober

En solig dag i oktober hade Alice kompis Emelie sitt 4-årskalas. Barnen bjöds på varmkorv, tårta, chokladbollar, poolbad, fiskdamm och massvis med lek. Ett mycket roligt kalas tyckte Alice!
Det finns fler bilder här på Sara S blog.
Ingrid var med litegrann!

Glada kompisar
Korvmums
Fina Lynn
Länge sen man åt chokladbollar
Chokladtårta enligt Emelies önskemål
Anna och havet
Charlotte samt Clara med barnen Selma och Vilma

Men skärpning!

Jag kom på att jag inte lyckats publicera en enda bild på självaste faster Jenny efter besöket i oktober. Skärpning Sara! Här kommer iallafall en väldigt fin bild från strandpromenaden utanför vårt hus, där man som bonus får med även resten av familjen Enlund-Björk plus en suddig Alice i förgrunden!

söndag 13 november 2011

Utbildning och för första gången-upplevelser

På Malta börjar man skolan tidigt, redan som 4-åring. Alice går nu i en skolförberedande klass på Niki's Nursery, hos miss Helene. Hos henne får Alice läxor varje dag. Hon har en bok med bokstäver och en med siffror. Om man gör läxan bra så skriver miss Helen "Very good" och stämplar med en häst- eller kattstämpel. Vår lilla flicka...

Alice gör läxa för första gången

Resultat: en massa ettor. Som när jag
gick i skolan på 70-talet...

Annan typ av utbildning: Ingrid med Lovisa på Mint

Alice testar att cykla för första gången på
Emelies 4-årspresent

Halloween och ledighet

Här på Malta firar man Halloween ordentligt! Det var olika kostymkalas överallt. Alice var bjuden till kompisen Selma på kalas med massa barn och godis. Sedan var Alice skola stängd i tre dagar, och då passade vi på att äta finlunch med pappa David en dag. Alice fick också följa med sin far till jobbet, något hon hade önskat sig länge (se tidigare inlägg).

Alice inspiration till utklädningen: fjäril!
Visst ritar hon fint?
Fast sen blev hon prinsessa istället

Savannah, Lovisa, Anna L, Olivia, Ingrid, Sara och Alice
smaskar på goda tårtor och svenskt godis


Emelie med mamma Sara S

Ingrid var mest intresserad av bilen

Alice fick tatueringar
Bus i Selmas säng. Tyvärr slog sig Lynn i huvudet precis
efter att denna bild togs, så hon fick åka till sjukhuset och tejpa

Pose på hemvägen. Ed fick följa med oss hem eftersom
resten av familjen var på sjukhuset. Här lite deppig Superman...
--- fast här har han repat mod igen!

Alice fotar mamma och Ingrid, på väg till finlunch

Alice har inbakade flätor

Söta systrar
Alice på "Chez Philippe", där de sprang och köpte ketchup
enkom för Alice skull

onsdag 2 november 2011

Fjärilstjejerna

När vi hade nöjet att ha Jenny, Petter och Vera på besök i oktober så lyxade vi oss med Hiltons fantastiska lunchbuffé. Familjen Svederman följde med också. På buffén fanns chokladfontän, all god mat man kan tänka sig, och roliga saker för barnen! Alla var mycket nöjda efter tre timmars mat och skoj.
Ellen och pappa Fredrik

Världens sötaste Ingrid

Fjärilstjejerna Alice och Emelie

Åååååå efterrättsbuffén....

Sara S och Sara B

På väg hem längs strandpromenaden

Sagostund med Farbror Petter väl hemma igen

Kolla här där mamma Sara S har lagt upp ett fint inlägg.

På pappas jobb

Om Alice får välja blir det iPad
The beauty and the beast!
Förskolan är stängd några dagar och då ville Alice gärna följa med pappa på jobbet. Alice tyckte skålen med mintkola i receptionen var bäst, men även den stora Hulken som står i ett hörn var spännande.