onsdag 29 februari 2012

Fångad av en vårvind

Ingrid känner sköna vårvindar på väg ut efter en snabb äppeljuice på Petite France. Ögonblicket efter att bilden togs satte pappa på mössan, vilket drog ner mungiporna något.

måndag 27 februari 2012

Ingrids favoritbok

Ingrid har en absolut favoritbok som vi läser varje dag. När man kommer till sidan där Knöl och Bök kissar på golvet så sätter Ingrid handen för munnen och ser förskräckt ut precis som Knöl och Bök gör!

söndag 26 februari 2012

Social helg

Vi har haft en sån härligt social helg, med besök av moster Johanna och kalas hos 4-åringen Adam på lördagen och fika med kusin Vera&co och kaffe hos Hagmans i Kvarnskogen på söndagen. Lördagkvällen toppades med middag hos Stor-Alice och Ella med föräldrar i Vallentuna. De fyra tjejerna busade så det stod härliga till, och hann dessutom med ett antal klädbyten. Här kommer några av Lars bilder från detta!






tisdag 21 februari 2012

Solsken

På väg hem från förskolan passar Ingrid på att njuta av vintersolen. Som alltid håller hon utkik efter hundar ("off off") och fåglar ("pii pii").

måndag 20 februari 2012

Grattis Vera 2 år!

Vera och Petter, med Catharina och Jakob
som ser på. Erik tog den fina bilden
I helgen var vi på väldigt trevligt födelsedagskalas hos kusin Vera, numera 2 år gammal. Samtidigt passade Ingrid på att fylla 1,5 år.
Inskolningen på förskolan Pilen går så här långt över förväntan bra. Både föräldrar och döttrar är mycket nöjda och glada. Hoppas det fortsätter så här...

fredag 10 februari 2012

Hej då Cervinia!

Chokladtrollen Alice och Ingrid delar en sista trögflytande varm choklad innan vi nu snart styr kosan mot Bergamo. Imorgon flyger vi hem och flyttar in i vår lägenhet på Kungsholmen igen. Spännande!!

Innan denna bilden togs så genomförde Alice och pappa David sitt sista åk tillsammans för den här gången. Alice imponerade stort genom att våga åka hela långa blåa backen ner från ägget. Det gick lite väl fort tyckte pappa David som fick hålla hårt i remmarna på åkselen! 

tisdag 7 februari 2012

Ingrid sover

Farmor Gerd och farfar Lennart passar sovande Ingrid medan Alice svischar i barnbacken med sina föräldrar.

måndag 6 februari 2012

Skidtjejen Alice

Alice åker om och om igen i barnbacken! Väldigt bra ordnat med en "rullmatta" som drar upp en till toppen av backen. Hon vägrar dock ha på sig de ordentliga skidvantarna vi köpt, därav de tunna fingervantarna.

lördag 4 februari 2012

Ingrid och Uffe läser Bamse

Besök av Karin och Uffe

Karin och Uffe kom och hälsade på oss under tre soliga dagar i Cervinia. Mycket kul tyckte vi alla!

Idag kommer farmor Gerd och farfar Lennart för att bo med oss till på fredag då vi lämnar Cervinia. Alice ser fram emot att visa upp hur duktig hon har blivit på att åka skidor!

onsdag 1 februari 2012

Nya praktiska uttryck

Idag har vi haft en underbar dag i backen! Ingrid håller utsikt efter Alice som har haft lektion med fröken Anto igen.

Vi begrundar två nya uttryck som vi har fått lära oss. För det första: "Do the pizza slice". Det är alltså att ploga i backen för de moderna kidsen! För det andra: Frysprickar. Det är Alice uttryck för gåshuden man får då kläderna ska av på kvällen. Väldigt bra ord! Vem vet egentligen hur huden på en gås ser ut?

Skidor med Anto

Alice har fått fin färg på kinderna efter en skidlektion med snälla Anto.
Fröken Anto berättade att hon tidigare brukade tävla mot Anja Pärsson! Dessutom gjorde hon oss föräldrar mycket stolta genom att berömma Alice framsteg i backen.
Ingrid har fått en pulka, men tycker bara att den är kul om det går JÄTTEFORT.