torsdag 27 september 2012

Kärt återseende

Å så roligt att få återse kära Magdalena och söte Edward som ju är precis lika gammal som Ingrid! Edward med familj har flyttat in i vår lägenhet på Malta. Konstigt nog så bor de i vanliga fall jättenära oss på Kungsholmen! Vilket sammanträffande. Nu var de på tillfälligt besök i Stockholm, och vi passade på att leka lite tillsammans i Pontonjärparken.

Snabbvisit

Kära moster Johanna var på kurs i Stockholm i veckan, och vi fick chansen att ta en snabb fika tillsammans. Kul att ses tyckte vi alla!

söndag 23 september 2012

Kinesiskt kaos

Efter Alice danslek mötte Ingrid och jag David och Alice vid Stadshuset. Solen strålade och vi såg på fina segelbåtar som tävlade i Riddarfjärden. Sen utbröt ett kinesiskt kaos när en stor turistgrupp upptäckte våra fina flickor och alla ville bli fotograferade vid deras sida! Flickorna ställde artigt upp som fotomodeller fast tyckte det blev lite väl mycket när de glada kineserna ville lyfta upp dem och skjutsa dem mellan sig. Vi vinkade hejdå och gick och fikade på Orangeriet istället.

Ja, nu finns den här raringen med storasyster förevigade i ett antal kinesiska kameror!

lördag 22 september 2012

Överjärva gård

Idag trotsade vi ruskvädret och åkte med familjen Fras till Överjärva gård och såg på djur och lunchade. Mycket trevligt!

Mattias fångade Ingrid, Olle och Alice på bild.

söndag 16 september 2012

Födelsedagsfirande farfar

Igår var vi på födelsedagskalas hos farfar Lennart. Alla kusinerna var på plats, och hittade överraskningar i sagoträdet. Vi bjöds även på invigning av Bagarstugan, som efter en 40-årig törnrosasömn som stort plockepinn nu återställts i all sin forna glans och lite till. Bagarstugan uppfördes i början av 1800-talet i Västerbottens inland, och var sommarboende för Davids mormors fars syster, tant Alberta.

Erik har tagit de fina bilderna!

Fredagsmiddag hos 3-barnsfamiljen i Vallentuna

I fredags var vi och lekte med Stor-Alice och Ella med föräldrar i Vallentuna. De visade stolt upp lillebror Filip som nu är 3 månader gammal. Stor-Alice och Alice har ju alltid varit de bästa vänner och leker så bra ihop. Det är roligt att se att Ella och Ingrid nu börjar ha kul ihop också!

söndag 9 september 2012

Danstjejen

Idag har Alice varit på danslektion för första gången! Hon ska nu gå på "danslek" på Balettakademien varje söndag. Jag var mäkta imponerad av att de hade en pianist som spelade för barnen. Vi föräldrar fick inte följa med in, så jag undrade hur det skulle gå. Alice ställde sig dock tappert på led med de andra barnen och marscherade in i salen utan protester. Efteråt var hon strålande glad och tyckte att det var jätteroligt!
Nu har vi varit och handlat dansdräkt och tyllkjol. Sen åt vi lasagne på Thelins och satt vid bordet brevid Beatrice Ask. En solig och rolig söndag!

lördag 1 september 2012

Kräftskiva

Tjejerna har haft sin första kräftskiva. Vi passade på att mumsa lite skaldjur på Gotland och det föll damerna i smaken.