söndag 31 mars 2013

Hemfärden

På bilden har Vincent på sig samma åka-hem-kofta och mössa som jag själv hade för snart 40 år sedan, och som även storasystrarna hade då de åkte hem från BB. 



Skickat från min iPhone

Välkommen hem Vincent!

Nu har vi fått komma hem till Noragårdsvägen med vår guldklimp. Alice och Ingrid kom också hem, och godkände vårt namnval för lillebror; nämligen Per VINCENT Robert Björk! De verkar båda mycket förtjusta i sin lille tjocke bror som Alice säger :-) och vill klappa på honom hela tiden.

Per heter alla killarna på Davids sida, och Robert heter ju min farfar (fast han kallas för Bob). Dessutom heter morfar Sverre och morbror Oskar Robert i andranamn. Vincent valde vi för att vi tycker att det är vackert och passar bra ihop med Alice och Ingrid.

lördag 30 mars 2013

Liten utflykt

I väntan på lillebrors ankomst tog vi en kort utflykt till en närliggande lekplats. Vi fick ta en paus i solen på vägen dit.

Välkommen till världen Lillebror!

Men titta vad påskharen kom med inatt! Kl 23:34 den 29:e mars föddes lillebror, 4,5 kg tung och 53 cm lång. Allt gick bra och vi får antagligen åka hem från Danderyds sjukhus imorgon.

Alice och Ingrid är på påsklov hos farmor och farfar och längtar efter att träffa sin söte bror. "Men vilken liten tjockis" utbrast Alice när hon fick se bilden!

onsdag 27 mars 2013

Glad Påsk!


I år firar vi påsk hemma på Noragårdsvägen i väntan på lillebrors ankomst.

lördag 23 mars 2013

En systerstudie

Här kommer en trio systerbilder från dagens 5-årskalas för Alice.

onsdag 20 mars 2013

Alice 5-årsspruta

Alice har varit orolig för sin 5-årsspruta som hon tog idag. Det gick dock ganska bra alltihop, och vi firade framgången med prinsessbakelse på konditori efteråt.
Direkt när vi kom hem illustrerade Alice hur det gick till: Först spruta, sen får man plåster och får välja en tatuering att ha på armen som belöning!

fredag 15 mars 2013

Meddelande från Gotland

Flickornas farföräldrar är på Gotland för att hälsa på vänner. De passade på att åka förbi vårt älskade hus i När för att se hur det mådde. Det ser bra ut!
Här i Stockholm har vi definitivt inga vårblommor. Det var 16 grader minus imorse, fy vad kallt.

(Foto: Lennart)

torsdag 14 mars 2013

Det går framåt!

Den gråa färgen som var så svår att välja visar sig få de färgade fönstrena att se så mycket finare ut än innan.

Pippifåglarna har nu landat i Alice rum. De ser verkliga ut tycker Alice!

Trädgårdsexpedition

Alice och jag har varit lite magsjuka, men är nu på bättringsvägen. För att fira gav vi oss tillsammans med Ingrid ut på trädgårdsexpedition i vår nya trädgård. På den branta baksidan finns kul stenblock att klättra på och en äkta fornminnesmärkt grop!

onsdag 13 mars 2013

Cooling!

Jag är en cooling säger Ingrid nöjt efter att ha lånat lite saker av storasyster!

måndag 11 mars 2013

Delfin och tavla med flicka

Alice ritar så mycket bättre än vad David och jag någonsin har gjort! Här är senaste alstret, en tavla med fin ram. Motivet är en delfin samt en tavla med en flicka. Vi frågade hur hon visste hur man ritar delfiner, och svaret blev att det hade hon kommit på när hon såg sin frökens örhängen som föreställde just delfiner!

fredag 8 mars 2013

Nyfixade golv!

Solen skiner på våra nyfixade golv! Nu är det bara ytterligare lite målarfärg och åtskilliga rullar tapet som saknas innan vi kan flytta upp till våra rum. Längtar!

onsdag 6 mars 2013

Granne: Handelsträdgården

Idag efter förskolan gick vi och hälsade på grannen på andra sidan rondellen: Danderyds handelsträdgård. De hade tre växthus fulla med vackra blommor, plus en massa snittblommor. Vi ville köpa allt!