onsdag 31 oktober 2012

Med känsla för stil

Vi fick ett litet paket på posten till Alice och Ingrid. Det var en röd scarf till Alice och sköna strumpor till Ingrid från mormor och morfar. Alice visste direkt exakt hur hon ville knyta scarfen runt halsen! Här poserar tjejerna precis innan de går till förskolan. Våra stora tjejer!

Ingrid har nu förresten gått in i en klänningsperiod, precis när Alice äntligen har börjat ha byxor igen. "Klänning, välja SJÄLV!"

torsdag 25 oktober 2012

På höga höjder

Idag efter förskolan gick vi en kort sväng till Pontonjärparken och lekte. Till Alice stora förtjusning var kompisen Lisa där. Tillsammans klättrade de på höga höjder och gjorde grimaser åt fotografen!

onsdag 24 oktober 2012

Oj! Det blev hus i Nora, Danderyd

Nu är det gjort! Vi har köpt ett hus! Vi skrev på kontraktet i måndags. Nu återstår att göra radonmätning innan allt är klart. Vi får flytta in första februari om allt går som det ska.

Alice gillade huset skarpt eftersom man kan se fotboll från balkongen (huset ligger granne med Danderyds IP). Ingrid gillade att det var massa goda päron i trädgården. Sara gillar att det är ett funkishus fast i rätt ända av staden med tanke på pendling till jobbet, och David älskar att det är ett knasigt hus där första våningen har helt öppen planlösning!

söndag 21 oktober 2012

Det är bestämt

Alice har nu annonserat vad hon ska bli när hon blir stor. Det blir två yrken: doktor för djur och barnvakt!

I helgen har vi ägnat oss åt återvinning och lek med kusinerna Vera och Hedvig, samt spontanbesök hos Hagmans i Kvarnskogen. Dessutom har vi fått besked om en superspännande sak som vi får veta mer om imorgon!

söndag 14 oktober 2012

Kerstins kalas

Igår var vi hela familjen på Kerstins 2 år och 9 månader födelsedagskalas! Kerstin är en förskolekompis till Alice och Ingrid, och bodde innan i lägenheten brevid oss. Kerstins föräldrar hade hyrt Kronis parklek där vi lekte med alla kompisarna och åt jordgubbstårta under ett par intensiva timmar. Kerstin ville inte ha egna presenter, utan istället tog varje barn med en liten present till fiskdammen. På så sätt avslutades kalaset med att alla barn fick öppna paket - kul!

På bilden ser ni Ingrid med Cassiopejakompisen Jakob.

tisdag 9 oktober 2012

Ingrids namnsdag

Idag är det Ingrids namnsdag!

Ingrid har börjat prata och sjunga så mycket. Ibland uttrycker hon sig som Yoda i Star Wars: "Nej, där den inte är!".
Ingrids favoritsång just nu verkar vara Pippi Långstrump.
Hon är en väldigt tuff tjej som ibland kan vara lite burdus mot sina lekkamrater, även om det är större barn. Fast på samma gång kan Ingrid vara väldigt omtänksam och generös. Det känns ovant att vår lilla 2-åring alltid har koll på att vi alla har fått mat på tallriken och får smaka på allt!

Grattis älskade Ingrid. Snart ska vi fira med lite mazarintårta från Strandbageriet, mums...

lördag 6 oktober 2012

Weekend i Trosa

Alice & Ingrid tillbringar helgen själva hos farmor & farfar. Naturupplevelser, upptagning av segelbåt och lördagsgodis var några av dagens aktiviteter. [Bilder: Gerd & Lennart]