onsdag 23 mars 2011

Betraktelser och ny vink

Alice verkar vara i en harmonisk fas just nu. Hon är på gott humör för det mesta (peppar, peppar) och lär sig nya saker hela tiden. Just nu fokuserar hon på att bygga så höga legotorn som möjligt (med legoklossarna sorterade i färg!) och på att bli ännu snabbare på att pussla.

Jag märker att när hon och kompisarna leker på lekplatsen så har leken förändrats. Nu hittar de på mer saker, och leker mer tillsammans och samspelar mer än tidigare. Tunnan blir en buss, lilla huset blir posten. Alice och Emelie turas om att vara "mamma" och "pappa" när de går med dockvagnen. Det är bäst att vara mamma för då får man hålla vagnen! Själv blev jag utnämnd till spöke och fick springa runt och jaga förtjust skrikande barn en eftermiddag.

När vi gick till förskolan häromdagen så gick vi förbi ett gäng med italienska skolungdomar. Alice lyssnade noga på vad de sa, och sa sen: "Mamma, de här pratar en egen engelska!"  Ganska smart betraktelse tycker jag.

Ingrid har utvecklat sin lilla vinkning till att bli mer en traditionell barnvink, och får nu mer och mer riktig mat. Hon sitter själv riktigt stadigt nu, och kan åla sig både framåt och bakåt. Idag åt hon två minipotatisar mosade med mycket smör till lunch och för första gången välling till kvällen. Allra gladast är hon när hon får leka med Alice, den stora idolen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar